Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Zondag 19 januari 2020 om 10 uur nieuwjaarsreceptie

 

Uitnodiging voor NIEUWJAARSRECEPTIE 2020

 

 

Zondag 19 januari 2020  10 uur

Café  TRAMHUIS

Gaston  Roelandtsplein  2

8310 Assebroek - Brugge

 

 

Geachte leden,

 

We starten het Nieuwe Jaar met een “Receptie”, gratis aangeboden aan al onze leden en hun partner. Deze nieuwjaarsreceptie kom wel in aanmerking voor de aanwezigheidsbeloning van 2020.

 

Onze voorzitter en het bestuur verwelkomen iedereen en voorzitter Marc zal een korte toelichting geven over de toekomst van onze “Nachtegaal Brugge” anno 2020

 

De bestelde kweekringen 2020 worden uitgedeeld

Met een drankje en een hapje wordt getoast op het “Nieuwe jaar”.

 

Voor de leden die  het lidgeld 2020 nog moeten  betalen is het de laatste kans.

We verwachten alle leden en partner op deze nieuwjaarsreceptie.

En wie weet, breng ook eens een nieuw lid mee.

           

Lidmaatschap jongeren bij de K.B.O.F.

Leden geboren na 1 januari 2003, dus jonger dan 18 jaar, dienen slechts 
  18,00  lidgeld te betalen om van alle voordelen te genieten. Zij kunnen hun bijdrage niet storten en moeten zichzelf inschrijven op de vergadering bij de secretaris.

Het lidgeld 2020, na 15 december 2019, bedraagt € 26,00

U zult dan in  januari 2020 geen maandblad “ De Witte spreeuwen” ontvangen, wel vanaf februari (dus geen volledig jaar)..

"De Nachtegaal Brugge"  secretariaat
             (IBAN) BE05 7512 0116 2175
Steeds vermelden : "Lidgeld 2020 naam en adres"

 

Geschikte vogels in de volière

Er zijn vele soorten vogels die geschikt zijn in een volière of kweekooien.  Een keuze maken uit deze vogels kan lastig zijn.
Er zijn vogels die veel geluid maken en er zijn vogels die wat minder geluid maken. Het is maar net wat je liever hebt. Wel dien je altijd even bij de buren langs te gaan als je van plan bent om luidruchtige volièrevogels aan te schaffen, misschien hebben ze een hekel aan gekrijs en een burenruzie is natuurlijk wel het laatste dat je wilt hebben. Ook knagen sommige vogels aan het gaas, vooral de kromsnavels, dus opletten bij de aanschaf!

 

Vogels als gezelschapsdier

Er zijn vele soorten vogels die bij iedereen anders in de smaak kunnen vallen.
Zo heb je papegaaien, valkparkieten en agapornissen voor mensen die van de wat agressievere dieren houden, en je hebt rijstvogels, zebravinken en diamantduifjes voor mensen die van wat meer rust houden.
Er is dus voor ieder wat wils. Wel opletten alle vogels passen niet bij elkander in een volière.
Persoonlijk houd ik zelf enorm van kanaries. Ze hebben een leuke 'tjirp', zien er prachtig uit en kunnen met bijna alle vogels goed samen.
Ook het kweken van deze vogels gaat tegenwoordig relatief eenvoudig .

 

Voordelen volière met vogels

Het is natuurlijk allereerst erg leuk om vogels te houden, ze brengen geluid met zich mee, ze zitten niet in een klein kooitje, je ziet de vogels gewoonweg vrolijk zijn en dat doet wat met je. Het voordeel tegenover vogels in een kleine kooi houden is dat er in een volière geen vuil achterblijft in je huis. Ook is de kans veel groter dat de vogels in een volière zich voortplanten, er is toch niets leuker dan kleine vogels in je eigen volière? Ook vind ik het houden van vogels in mijn volière erg rustgevend. Ik geniet er gewoon van om naar ze te kijken, hoe ze van het leven genieten. 

 

Aandachtspunten bij selecteren

Er zijn dus sociale vogels te vinden en vogels die liever met soortgenoten leven. Over het algemeen doe je geen parkieten, kaketoes, papegaaien, agapornissen bij andere soorten in de volière. Ook dien je vogels te selecteren die niet dichtbij elkaar leven, heb je vogels die op de grond lopen, kies dan geen vogels die ook hier komen. Zo zorg je ervoor dat ze elkaar niet in de weg lopen tijdens het kweekseizoen. Plaats tevens geen vogels bij elkaar die planten vernielen wanneer je vogels hebt die van planten houden.

                                                Harry de With

eze pagina heeft nog geen inhoud. Binnenkort wordt ze bewerkt.