Zaterdag 26 juni 2010

Zaterdag 26 juni 2010 Grote ereprijs van

Koninklijke Vereniging
“DE NACHTEGAAL BRUGGE”
aangesloten, bij de K.B.O.F.

André Matthys en zijn bestuur waren best tevreden met de opkomst. Klokslag 9 uur werd er gestart voor een uur vol spanning onder de 54 vinkeniers.
Elke aanwezige vink deed zijn uiterste best om het meeste "Suskewiet" liedjes te zingen.

“Anneke” van Gilbert Goethals startte als een raket met meer dan 200 liedjes in het eerste kwartier. De anderen gaven zich nog niet gewonnen. Na het half uur waren er enkele vinken die geen duimbreed toegaven aan hun gebuur.  “Suskewiet” klonk in alle hevigheid langs alle kanten van het parkoer. Na één uur wedstrijd en in volle finale was het toch nog “Anneke” die de anderen het nakijken gaf niet tegenstaande hij de laatste 10 minuten naar zijn tweede adem moest zoeken. Het verschil met “Luc” van Maurits De Jonckheere was maar 6 liedjes.

De eerste prijs van de zetting was voor Gilbert Goethals, tevens lid van “De Nachtegaal Brugge”, die een prachtige vinkenkooi in ontvangst mocht nemen. Deze werd hem overhandigd door onze voorzitter Marc De Coninck.

Algemene rangschikking

1 ANNEKE Goethals Gilbert Brugge OZ 576
2 LUC De Jonckheere Maurits Assebroek MZ 570
3 DODI De Weerdt André Oostkamp SHZ 548