Koninklijke vereniging

Café  TRAMHUIS

Gaston  Roelandtsplein  2

8310 Assebroek - Brugge

Iedereen wordt verwacht  op deze uitzonderlijke en belangrijke informatie vergadering  breng nog iemand anders mee.

• Openingswoord door de voorzitter Marc De Coninck.

-         Overzicht financiële werking “De Nachtegaal Brugge” 2019

-         Verslag van het voorbije werkingsjaar 2019

-         Goedkeuring van de aangepaste statuten

-         Nieuwsmededeling vanuit de K.B.O.F.

Deel 1 : Programma werkingsjaar 2020

Pauze : Betalen van het lidgeld 2020.

Verdeling van reeds bestelde kweekringen 2020

2de bestelling van kweekringen 2020.

Deel 2 : Gastspreker Mr Walter Godefroid uit Waregem, geroutineerde kweker Europese vogels, Voordracht met als onderwerp

Verzorging van de vogels in de winter, huisvesting, voorbereiding voor de kweek, opvoeden en ringen van jonge vogels

• Gratis aanwezigheidstombola
  • Verdeling aanwezigheidsbeloning 2019
  • Speciale tombola met…………... verrassende  prijzen.
  • Slotwoord door de voorzitter.

HET BESTUUR REKEND OP UW AANWEZIGHEID

Lidgelden 2020

U kan lid worden door uw bijdrage te storten op de rekening van het secretariaat vóór 15 december 2019 , (zijnde 25,00 €) of te  betalen op de statutaire ledenvergadering in november aanstaande.

Het lidgeld 2020, na 15 december 2019, bedraagt dan € 26,00

U zal dan in  januari 2020  geen maandblad “ De Witte spreeuwen” ontvangen. Met andere woorden u zal in 2020 nooit een volledige jaargang maandbladen “De Witte Spreeuwen” ontvangen.

Lidmaatschap jongeren bij de K.B.O.F.

Leden geboren na 1 januari 2003, dus jonger dan 18 jaar, dienen slechts  18,00  lidgeld te betalen om van alle voordelen te genieten. Zij kunnen hun bijdrage niet storten en moeten zichzelf inschrijven op de vergadering bij de secretaris.

Ereleden € 25.00

Ontvangen enkel uitnodigingen van de  activiteiten 2020.

"De Nachtegaal Brugge"  secretariaat

(IBAN) BE05 7512 0116 2175

Steeds vermelden : "Lidgeld 2020 naam en adres"

Leden die hun lidgeld 2020 reeds betaald hebben, moeten niet meer ingaan op deze uitnodiging voor het betalen van hun lidgeld 2020

Richtlijnen bestelformulieren kweekringen 2020.

Leden die wensen kweekringen te bestellen kunnen zich steeds richten tot bestuurslid.

JACQUES DRIESEN

Ringverantwoordelijke + bestelling                             Tel.: 050 67 58 50
j
acques.driesen@telenet.be

De formulieren zijn steeds ter beschikking.

Bestelformulieren ingevuld afgeven op de ledenvergadering van november, ringen zullen dan geleverd worden op de nieuwjaarsreceptie in januari 2020

DE NACHTEGAAL BRUGGE

WERKINGSJAAR 2020

Uur

Aantekening

9-jan-20

Aftekenen kasboek

19-jan-20

Samenkomst

Nieuwjaarsreceptie. Verdelen reeds bestelde kweekringen 2020. ?????

19-mrt-20

Voorbereiding ledenvergadering

22-mrt-20

Ledenvergadering

Film voorstelling of voordracht

01-mei-20

vrijdag

Vinkenzetting

Sint-Joris Beernem (Ereprijs De Nachtegaal Brugge)

27-juni-20

zaterdag

Vinkenzetting

Molenzangers (Ereprijs De Nachtegaal Brugge)

12-nov-20

Bestuursvergadering

Opstellen werkingsjaar 2021 – statutaire vergadering. Bestelling kweekringen 2021

29-nov-20

Ledenvergadering

Statutaire ledenvergadering. Bestellen kweekringen 2021. Verdeling januari 2021

Verdelen aanwezigheidsbeloning 2020

VOGELS TIJDENS DE WINTERMAANDEN

De herfst is het jaargetijde van de felgekleurde bessen. De rode bessen van de lijsterbes, de Gelderse roos en bijvoorbeeld de paarse bessen van de Schoonvrucht (Callicarpa). Uitgebloeide zonnebloemen met hun zonnebloempitten trekken nu de vogels aan. Zodra het kouder wordt in de herfst komen de vogels hierop af. Ze gaan actief zoeken naar een plek om de wintermaanden door te komen en bezoeken de tuinen waar wat te halen valt. Dit is hét moment om aan te geven dat vogels welkom zijn in de tuin. Hang een enkel vetbolletje op in een boom of aan het vogelhuisje. Zo geef je aan dat, wanneer het nog kouder wordt, er voedsel te halen valt. Om zelf ook te genieten van de vogels in de herfst en in de winter, is een plek die zichtbaar is vanuit de woonkamer, aan te raden. Let er wel op dat vogels zich moeten kunnen verstoppen wanneer er onraad dreigt. Geef een voederhuisje of -plank een plek bij bomen of struiken.

HELP DE VOGELS DE KOUDE DOOR !

Tijdens de wintermaanden hebben buitenvogels het soms erg moeilijk in het vinden van voeding. Door vorst of sneeuw kunnen de vogels moeilijk bij zaden, noten of insecten komen. Om deze vogels in de wintermaanden een handje te helpen kun je mezenbollen, pindanetjes, vogelpindakaas of andere wintervoeding geven. Naast het helpen van de vogels heb je nu ook een gezellige tuin of balkon vol met de mooiste vogels met winterse kleuren!

In de handel is wintervoeding steeds voorradig maar iedereen kan zelf een samenstelling van de voeding maken. Wees wel voorzichtig en ga niet overbodig voederen.

Bestuur “Koninklijke Vereniging De Nachtegaal Brugge”

Voorzitter                                    MARC DE CONINCK
Algemene werking                                                       Tel:    051 72 39 99
                                                                                              Gsm : 0475 316 502